+38 (096) 597-33-31

Медичні перевезення та правила їх здійснення

Медичне транспортування хворих – це послуга, основним завданням якої є безпечна доставка людини до лікувального або реабілітаційного закладу. Компанія «МедТаксі» веде професійну діяльність у цій сфері вже багато років та гарантує високу якість сервісу, що поєднується з доступною вартістю.

Види медичних транспортувань

Виділяють 2 різновиди медичних перевезень:

  1. Планові. У цьому випадку замовник разом із адміністратором компанії «МедТаксі» укладають договір про співпрацю заздалегідь. Можна оформити заявку за кілька днів, тижнів чи навіть місяців до дати виїзду.
  2. Екстрені. Такі перевезення належать до розряду невідкладних ситуацій, які потребують негайного реагування. В даному випадку спецтранспорт виїжджає на виклик негайно відразу після оформлення замовлення.

До служби «МедТаксі» звертаються як самі пацієнти, так і їхні рідні чи знайомі. Фахівці компанії беруться за будь-які, навіть найтяжчі випадки. Адже від правильно вжитих заходів і своєчасного реагування на заявку, що надійшла, залежатиме безпека хворого, а іноді і його життя.

Правила медичного транспортування пацієнтів

Співробітники приватної служби «МедТаксі» під час роботи з пацієнтами суворо дотримуються протоколу та внутрішнього статуту компанії. Перед початком роботи вони проходять докладний інструктаж, а також регулярно поповнюють базу знань та освоюють нові навички взаємодії з хворими, які страждають на різні захворювання.

Залишились питання без відповідей?

Залишіть свій номер телефону та менеджер «МедТаксі» передзвонить Вам протягом наступних 10 хвилин

    Або зателефонуйте нам: +38 (096) 597-33-31

    Ми завжди на зв'язку, ми працюємо цілодобово

    Під час транспортування людини до пункту призначення (лікарню, санаторій, реабілітаційний центр тощо) у кареті спецтранспорту може бути хтось із близьких людей. Нерідко пацієнти замовляють цю додаткову послугу – медичний супровід. Кваліфікований медпрацівник дотримується таких правил та інструкцій:

    • контролює загальне самопочуття та стан хворого;
    • у разі потреби надає невідкладну допомогу або проводить реанімаційні заходи;
    • фіксація показників артеріального тиску, температури тіла, рівня глюкози в крові, сатурації для подальшої передачі листа із зазначеною інформацією лікаря.

    Це перелік основних заходів, що проводяться медпрацівником під час перевезення пацієнта. Але можливе надання інших послуг, якщо є така необхідність.

    Как правильно перевозить лежачего больного, правила транспортировки

    Особливості та підготовка до медичного перевезення хворих

    Показання до транспортування пацієнта з використанням спецтранспорту визначаються лікарем. Насамперед таке перевезення потрібне тяжкохворим і лежачим людям, а також особам, які отримали серйозні травми. Велике значення має попередня підготовка хворого на перевезення. Підготовчий етап включає перелік таких правил і рекомендацій:

    • не давати хворому рідину та їжу за 30-60 хвилин до транспортування;
    • родичі пацієнта або він сам має надати письмову згоду на перевезення;
    • підготувати та взяти з собою всі довідки, документи, виписки, рецепти та письмові рекомендації, дані лікарем;
    • взяти в дорогу необхідні предмети гардеробу з урахуванням погодних умов та сезону;
    • забезпечити вільний доступ персоналу «МедТаксі» для доставки хворого до кабіни спецмашини.

    Лежачі пацієнти транспортуються за принципом «від ліжка до ліжка» за допомогою нош. Під час перенесення хворого спеціалісти приватної служби «МедТаксі» виконують усі заходи гранично обережно, а сама людина в цей момент перебуває у горизонтальному положенні. Завдяки такому підходу всі маніпуляції є безпечними для постраждалого і не несуть потенційного ризику для його здоров’я.

    Поставити оцінку
    Розрахунок вартості